Adelaide

Adelaide är huvudstaden i staten South Australia och har lite mer än en miljon invånare. Staden är välkänd för sin kultur med en speciell betoning på litteratur, historia och konst. 
Med fantastiska viktoriansk arkitektur, fina stränder, stort utbud vad gäller nattliv och breda gator så känns Adelaide mer europeisk än någon annan stad i Australien. Men den kända australiensiska "outbacken" är dock inte mer än några timmar bort

Sevärt i närheten

I närheten av Adelaide finns många sevärdheter. Två måsten är Kangaroo Island och Flinders Range. Kangaroo Island ligger några få timmar utanför Adelaide och som namnet antyder så är djurlivet här fantastiskt. Bokstavligen talat så är det omöjligt att undvika att se vilda koalor, kängurur, ödlor, pingviner, papegojor, sälar och sjölejon. Där finns även en uppsjö av utrotningshotade växtarter.

Flinders Range är South Australias motsvarighet till Grand Canyon. Det är ett av världens äldsta bergsmassiv och erbjuder fina vandringsmöjligheter. I hjärtat ligger Wilpena Pound. Ordet Wilpena kommer från aboriginerna och betyder "knuten hand." Platsen är huvudattraktionen i Flinders Range och erbjuder en riktigt spektakulär upplevelse vid solnedgång, eftersom klipporna först ändrar färg till gult, sen orange, guld, rosa, indigo och slutligen blått.