Brig & Le Bouveret

Le Bouveret
Le Bouveret är en liten och mysig fransktalande stad, vackert belägen vid Genèvesjön och endast några få minuter ifrån den franska gränsen och staden Evian. Le Bouveret är med sin lyxiga seglarhamn en perfekt semesterort med ett rikt utbud på sommaren i form av konserter, marknader och vattensporter. Staden har genom bra transportmöjligheter snabb tillgång till större städer i Schweiz så som Montreux, Genève, Lausanne och.

Genèves flygplats nås med tåg på mindre än 2 timmar och Zürich flygplats på ca 3 timmar. Med en sådan centralt belägen ort är det lätt att resa till övriga Europa på helger och lov.


Brig
Den historiska och kulturella staden Brig är belägen i den tysktalande delen av Valais regionen. Staden bjuder på en mysig atmosfär med caféer, restauranger och utsikt över Alperna. Oavsett vilken säsong du befinner dig i Brig finns det gott om aktiviteter i närheten såsom vandring, cykling och skidåkning. Närliggande turistattraktioner är Zermatt, Simplonpasset, Saas-Fee och den berömda Glacier Express som leder till St. Moritz och Aletsch glaciären.

Skulle du vilja se mer av Europa är storstäder som Genève, Zürich och Milano i Italien inom nära räckhåll med tåg.