Brisbane

Brisbane är huvudstad i delstaten Queensland och har cirka 1,5 miljoner invånare. Brisbane har allt som kännetecknar en storstad i Australien, ett modernt centrum, en flod som rinner mitt igenom staden samt välplanerade gator. Brisbane är dessutom känt för sin rimliga prisnivå samt en mera "avslappnad" livsstil, jämförts med övriga städer i Australien. Dock finns samma variationer i nöjesliv, restaurangutbud samt shoppingmöjligheter som i vilken storstad som helst. Att klimatet närmast är perfekt året om gör inte saken sämre.

Under de senaste åren har staden exploderat, nya restauranger och caféer har ersatt tomma butiksytor, och tillkomsten av Treasury Casino har omvänt en sovande stad till "Bris-Vegas".

Skulle man tröttna på storstadspulsen så finns många "botmedel" i närheten. Cirka en timmes bilfärd från staden finner man en uppsjö av olika nationalparker där fantastiska vandringsleder och andra "äventyrs aktiviteter" väntar på att utforskas. Sedan har vi ju Guldkustens alla stränder som ligger en timmes bilväg söder om Brisbane