Nelson Mandela Metropolitan University

Ett av de mest intressanta länderna ur studiesynpunkt de senaste åren är definitivt Sydafrika. Ansökningarna har skjutit i höjden och kombinationen av hög kvalitet och låga kostnader lockar fler och fler studenter från hela världen. Detta kontrasternas land har mycket att erbjuda dig som letar efter det lilla extra!

Den 1 januari 2005 slogs University of Port Elizabeth och Port Elizabeth Technikon samman och bildade Nelson Mandela Metropolitan University (NMMU). Detta är ett av Sydafrikas allra bästa universitet och återfinns i utkanten av miljonstaden Port Elizabeth, med själva universitetsområdet beläget i ett naturreservat. NMMU:s campus på University Way är det största på södra halvklotet och dessutom finns ytterligare tre campus spridda över Port Elizabeth.

Universitetet erbjuder kurser och program inom Arts, Education, Economics, Science, Psychology, Law & Health Science. NMMU är ett föregångsuniversitet och satsar på att ständigt utveckla sina program och kurser, bl.a. var de först i Sydafrika att introducera en examen i psykologi. På många sätt påminner NMMU om ett amerikanskt universitet, boendet i "dorms", studentkorridorer, är ett exempel. Ett annat är den imponerande idrottsanläggning som rymmer banor och planer för friidrott, fotboll, tennis, cricket, basket, rugby, badminton och volleyboll. Det finns även en simbassäng och ett fitnesscenter, med gym och aerobics. På gångavstånd från universitetets största campus ligger en av Sydafrikas bästa golfbanor.
 


BOKA STUDIERÅDGIVNING

Verkar det intressant? Vill du ha mer information? Klicka på länken nedan och boka en kostnadsfri studierådgivning!

Ja tack, jag vill boka studierådgivning och få mer information

  • Fördelar med att studera här:
  • Annorlunda och spännande studiemiljö
  • Hög kvalitet på utbildningen till mycket konkurrenskraftiga priser
  • Ett intressant och mycket brett kursutbud
  • Närhet till ett stort naturområde men rikt djurliv