Nyhetsarkiv

 • 2014-12-10

  Göteborgskontoret flyttar till nya lokaler!

  Study Abroad flyttar till nya härliga lokaler, mitt emot Dorsia vid Kungsportsplatsen. Ska du besöka oss eller behöver skicka in en ansökan hittar du oss på följande adress:

  Study Abroad
  Trädgårdsgatan 3, 2tr
  411 08 Göteborg

  Klicka här för vägbeskrivning
  Göteborg ny adress

 • 2014-12-10

  Välkommen till vårens största mässa om utlandsstudier!

  Är du sugen på att studera utomlands? Välkommen till Study Abroads mässa om utlandsstudier i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Fri entré! 

  Malmö: Onsdag 4 februari, kl 13-18, Elite Plaza Hotel
  Göteborg: Torsdag 5 februari, kl 13-18, Radisson Blu Scandianvian Hotel
  Stockholm: Lördag 7 februari, kl 12-17, Berns Salonger 

  På mässan får du chansen att prata med representanter från college och universitet från stora delar av världen. Vi på Study Abroad finns också på plats för att guida dig rätt när det kommer till skolor och studieval. 

  RSVP
  USA

  • Berkeley College
  • Foothill / De Anza Colleges
  • Green River Community College
  • Hawaii Pacific University
  • Hillsborough Community College
  • North Park University
  • Santa Barbara City College
  • Southern New Hampshire University
  • The State University of New York at New Paltz


  AUSTRALIEN

  • Macquarie University
  • Bond University
  • Griffith University
  • University of South Australia (enbart Stockholm)
  • University of Technology Sydney  (enbart Stockholm)
  • University of the Sunshine Coast
  • William Angliss Institute


  EUROPA

  • BIMM
  • European University Business School
  • Istituto Marangoni
  • London South Bank University
  • Macromedia University

   

   

 • 2014-10-30

  Tech Music School byter namn till BIMM

  BIMM London Study Abroad


  Studera musik i en av Europas största musikmetropoler- London. Musikskolan BIMM (British & Irish Modern Music Institute) fd Tech Music School, erbjuder bland annat utbildningar i modern musik inom sång, gitarr, bas, trummor. Skolan har utbildat ett flertal framgångsrika musiker bl a bandmedlemmar ur Radiohead, The Kooks och the Cure.

  BIMM erbjuder små klasser och har goda kontakter med bokare, agenturer, skivbolag, producenter, förlag och aktiva artister. Efter avslutad utbildning är du redo att kliva rakt ut i den internationella musikbranschen.
  Mer information om BIMM hittar du här:
  http://www.studyabroad.se/bimm.aspx

  Open Days på BIMM London 22 november

  Ta chansen att besöka BIMM London på deras Open Day 22 november. Musikskolan är centralt belägen i västra London, nära tågstationen Acton Central. Fulham Broadway (zon 2, på gränsen till zon 3 av 6, på District Line) är närmsta tunnelbanestation.
  Du hittar mer information här: http://www.bimm.co.uk/events/


  Gratis studierådginving


  Vill du veta mer om BIMM, kontakta Kristin Andersson - kristin.andersson@studyabroad.se för att boka in ett möte. 

 • 2014-10-27

  Apple-grundare blir professor på UTS

  Ska du studera på University of Technology i Sydney? Då kanske du får Steve Wozniak som mentor. Han tackade nämligen ja till en professorpost på UTS. Steve Wozniak är en av grundarna till Apple på 70-talet, tillsammans med Steve Jobs och Ronald Wayne. 

  "Det är svårt att tänka sig ett större namn som mentor för UTS-studenter än en av de mest inflytelserika teknik-pionjärerna i modern tid", UTS-företrädaren Glenn Wightwick.

  Mer information om University of Technology i Sydney
  Fakta: Göteborgs-Posten, 22 Oktober 2014.


 • 2014-10-27

  Ska du iväg och studera till våren? Gå med i vår Facebook community!

  Ska du iväg och studera till vårterminen 2015? På Facebook har vi skapat grupper för er som ska till USA, Australien och Europa. Dessa grupper är till för dig som vill ta kontkat med andra som också ska iväg. Kanske hittar du till och med din respartner eller framtida roomie här?

  Gilla oss på facebook:
  "Studera utomlands med Study Abroad"

  Grupperna hittar du under evenemang samt på länkarna nedan.  

  Australien vårterminen 2015
  Europa vårterminen 2015
  USA vårterminen 2015

 • 2014-10-15

  Nu är det hög tid att ansöka inför vårterminen 2015!

  Funderar du på att studera utomlands till våren? Då är det dags att ansöka nu inför januari starten 2015. 

  Vill du studera i Australien bör du skicka in din ansökan till oss senast 15 november
  Samma datum gäller för USA, vissa skolor har dock redan stängt antagningen inför våren men kontakta oss så hjälper vi dig gärna med din ansökan. 

  Klicka här om du vill boka in en kostnadsfri rådgivning.

   

 • 2014-05-15

  Nytt samarbete i Kina! Vi välkomnar University of Nottingham, Ningbo

  University of Nottingham, Ningbo Kina (UNNC) är ett campus till University of Nottingham i UK och ligger i Yinzhou-distriktet Ningbo i Zhejiang-provinsen, nära Shanghai på Kinas blomstrande östkust. Vill du kombinera den kinesiska kulturen men samtidigt gå en utbildning som har samma goda kvalité som ett universitet i UK? Då är UNNC något för dig!
  På UNNC omges du som student av en akademisk atmosfär med en mångfald av kulturer och anläggningar som tydligt speglar en global universitetsanda. Campuset omges av kinesiska och engelska trädgårdar, sjöar, idrottshallar, studentbostäder, bibliotek samt en stor gata med ett utbud av butiker, restauranger och cafeér. Helt enkelt allt en student kan önska sig på campus. Vill du veta mer? Vi hjälper kostnadsfritt till med ansökan. Kontakta lars.garvik@studyabroad.se för mer information.

 • 2013-05-15

  Istituto Marangoni startar ny designskola!

  I Januari 2014 öppnar Istituto Marangoni sin nya designskola ”The Design School” i Milanos trendiga designkvarter. ”The Design School” har utvecklat och erbjuder ett antal utbildningar inom områdena: inredning, industriell- och visuell design. De flesta program startar nästa år men redan nu till hösten kan du ansöka till följande program:

  - Three year program- Interior Design
  - Three year program-Accessories Design

  Kontakta Christine Elias för mer information på: christine.elias@studyabroad.se

 • 2013-04-23

  Har du en reseberättelse du vill dela med dig av?

  Hej alla!

  Vi håller just nu på att samla in reseberättelser från dig som är ute och studerar/har studerat via Study Abroad. Vill du dela med dig av dina erfarenheter till andra som också ska iväg och studera? Eller till någon som fortfarande funderar? Hur tog du steget till att studera utomlands? Har du en berättelse (på cirka en A4) får du mer än gärna skicka den till: info@studyabroad.se  Stort tack!

 • 2013-04-17

  Ändrade antagningskrav till Santa Barbara City College

  Har du fått besked om att du inte har uppnått betygskraven för Santa Barbara City College? Kontakta i så fall Åsa Lidén asa.liden@studyabroad.se så berättar hon mer om vad som gäller. Du kan också ringa 031-15 10 90.

  Mer information om SBCC hittar du här.

  Vi ser fram emot att höra från dig!

 • 2013-03-01

  UTS tilldelades 1: a plats under hård konkurrens!

  UTS har vunnit första plats i världens största internationella business school tävling! Ett team av fyra studenter från UTS triumferade över hård konkurrens och blev till slut vinnarna i 2013 John Molson MBA International Case Study i Montreal. Grattis säger vi till UTS! 

  Vill du veta mer om UTS? Läs då gärna vidare här eller kontakta oss på info@studyabroad.se om du vill boka in en kostnadsfri rådgivning.

 • 2013-03-01

  Stipendiemöjligheter på Hawaii!

  Har du funderingar på att studera en hel degree på Hawaii? Då tycker vi att du ska ta en extra titt på Hawaii Pacific University som nu erbjuder mycket goda stipendiemöjligheter till dig med bra betyg. Vill du veta mer? Kontakta då: lars.garvik@studyabroad.se
   

 • 2012-07-06

  Nytt samarbete mellan Istituto Marangoni och Louis Vuitton!

  Ser du dig själv jobba inom modeindustrin och har du ett brinnande intresse för accessoarer, lyxvaror och design? Nu lanserar Istituto Marangoni en fantastisk möjlighet i samarbete med Louis Vutitton där du får träffa designers, inspireras av deras verk och besöka de historiska byggnaderna där Luis Vuitton håller till.

  Den här chansen finns för de studenter som börjar skolans master program i Milano och är verkligen "the chance of a lifetime".

  För mer info om skolan läs här

  Vi vill också påminna dig om att du är varmt välkommen att boka en kostnadsfri studierådgivning hos oss, där du kan ställa alla de frågor som du har om skolan, kurserna, CSN, boende, kursstarter, osv. Vi har kontor i Göteborg, Stockholm och Malmö. Du ringer och bokar mötet på telefon 031-15 10 90 eller mejlar, info@studyabroad.se

  Vi ser fram emot att hjälpa dig med din ansökan!

   

 • 2012-03-30

  Success! Sara Granholm fick stipendium från QUT!

  Vi gillar att se att det går bra för våra studenter!

  Sarah Granholm har just tilldelats ett stipendium för sina akademiska insatser i Creative Industries programmet vid Queensland University of Technology i Brisbane. Sarah var en av fem lyckliga internationella studenter som tilldelades priset som hoppas kunna vara en hjälp till en fortsatt ljus framtid.

  Klicka här för att läsa mer om Sarahs success story!

  Grattis och bra jobbat Sarah!

 • 2011-11-28

  Utlandsstudier ger högre lön!

  I en rapport som Statistiska Centralbyrån har gjort har man nu bekräftat att personer som har studerat utomlands tjänar i snitt mer efter sin examen jämfört med dem som har utbildat sig i Sverige. Undersökningen visar även att inkomstskillnaderna ökar med tiden. Om du är intresserad av att läsa mer om studien, vänligen klicka här .

 • 2011-11-15

  University of Californias nya projekt management utbildning

  University of California, Irvine (Extension) har en ny 3 månaders Advanced Certificate Program inom Projekt Management. Utbildningen förberedar studenter att få certifering via Project Management Institute (PMI).
  Precis som de övriga certifikatutbildningar vid UC Irvine Extension har du möjligheten att delta i 3 månader praktik i California direkt efter du har avklarat din ACP.
  Du hittar mer information om projekt management utbildning här.
   

 • 2011-10-06

  27000 kr stipendium till Master program inom Business

  Bond University i Australien erbjuder en stipendium på 4200 AUD (ca 27000 kr) för studenter som söker deras Master of Business, MBA, Master of Accounting samt Master of Finance utbildningar med start till januari 2012.

  För mer information om dessa utbildningar klicka här.

   

 • 2011-10-06

  YH/KY student? Ta examen på bara 6 månader!

  Har du läst ett två-årig YH/KY utbildning med inriktning mot försäljning, ekonomi, eller handel har du möjligheten att bygga på dina studier för att ta ett Bachelor examen på enbart 6 månader vid Dublin Business School (DBS) i Irland.
  DBS erbjuder följande examen för dig med start den 17:e januari:

  BA (Hons) Marketing
  BA (Hons) Business Management

  Dessa examen är erkänd av Högskoleverket och ger dig möjligheten att läsa en Master examen i framtiden. Du läser fram till den 20:e juli 2012.

  Representant från Dublin Business School besöker Sverige i November.
  För mer information om DBS läs här samt ring Michael Oppenheimer på 0706727080.
   

 • 2011-10-04

  Nytt samarbete med Brainpeople!

  Brainpeople är ett bemannings- och rekryteringsföretag för högskolestudenter och akademiker. Brainpeople erbjuder extra- och deltidsjobb för dig som studerar och heltidsjobb för dig som tagit examen och är klar med din utbildning. Läs mer på www.brainpeople.se

  En bra start på karriären börjar med att Brainpeople hittar företagen som matchar din personlighet och dina mål.

  Som konsult för Brainpeople kan du passa på att tjäna pengar och få erfarenhet redan innan din utlandsvistelse. Vi vill också få kontakt med dig för att du i god tid innan hemresan kan börja planera för din fortsatta karriär hemma i Sverige. Vi erbjuder heltidsjobb som konsult eller direktrekrytering till våra kunder för nykläckta akademiker med upp till ca 5 års arbetslivserfarenhet efter examen. Vi verkar inom tjänstemannasektorn och erbjuder jobb framför allt inom bl a ekonomi, finans, marknad, kontor, administration, IT, data, teknik, HR, kundtjänst och service.

  Har du din studietid i utlandet framför dig och vill tjäna lite extra pengar innan avresa?

  Vi på Brainpeople ser fram emot att få ta hand om dig som kanske funderar på att jobba extra inför din utlandsstudieperiod. Vi erbjuder allt från extra- och deltidsjobb parallellt med dina studier till heltidsuppdrag. De flesta uppdrag innebär att du arbetar som konsult för oss ute hos våra kunder. En av fördelarna med det är att vi bevakar tjänster åt dig om uppdraget skulle ta slut. Vi finns tillhands och guidar dig gärna vidare om du någon gång skulle känna dig villrådig.

  Vill du ha ett spännande heltidsjobb efter avklarade utlandsstudier?

  Lägg in dina uppgifter och registrera ditt CV i vår databas på www.brainpeople.se och ange dina intresseområden, så mejlar vi dig löpande de jobb vi får in som kan passa dig. På distans utomlands kan du redan innan examen börja förbereda dig för ditt kommande yrkesliv och ett heltidsjobb hemma i Sverige.

  Vare sig det gäller att jobba som konsult eller att bli direktrekryterad genom Brainpeople öppnar sig nya dörrar. Du får större möjligheter till ett bredare kontaktnät när du tar tillfället att via oss fylla ut ditt CV. Vi blir din partner när det gäller att bredda din kompetens och erfarenhet!

 • 2011-06-14

  Study Abroad Malmö byter lokaler

  Dags för nya, större lokaler! Från och med den 20 juni hittar du Study Abroads kontor i Malmö på centrala Djäknegatan. Den nya adressen är:

  Study Abroad
  Djäknegatan 15
  211 35 Malmö

  Du når fortfarande oss i Malmö på:
  tel 040-661 62 50
  fax 040-30 38 50
  mail info@studyabroad.se

  Välkommen förbi på kaffe och en rådgivning!

 • 2011-05-03

  Musicians Institute (MI)- student får toppjobb

  Nikki Amini studerade Music Business Program på Musicians Institute och har nu blivit anställd som Product Manager på Universal Music Sweden (ett av världens största skivbolag).
  För att läsa hela artikeln se här

  Du kan läsa mer om MI här

  Vill du söka till MI? Kontakta Study Abroad.

 • 2010-07-05

  Study Abroad inleder samarbete med UCLA

  Study Abroad inleder samarbete med University of California Los Angeles, UCLA.

  Detta betyder att du som svensk student, nu kan få hjälp med att ansöka för att studera fristående kurser i upp till ett år på anrika och prestigefyllda UCLA! Läs mer om UCLA här.